Nyheder
29 oktober 2018

IBM overtager Red Hat for 34 milliarder amerikanske dollars

34 milliarder amerikanske dollars – eller 222,8 milliarder kroner.

34 milliarder amerikanske dollars – eller 222,8 milliarder kroner. Så meget betaler IBM, når de opkøber softwareudvikleren Red Hat. Red Hat har i en årrække udviklet open source-produkter i Linux målrettet virksomheder. Med købet håber IBM at udvide sin forretning med cloud computing for virksomheder.

Det skriver The Verge

»Overtagelsen af Red Hat er en game-changer. Det ændrer alt ved cloud-markedet,« siger Ginni Rometty, CEO ved IBM. »IBM vil blive verdens førende hybrid-cloud-udbyder og tilbyde virksomheder den eneste åbne-sky-løsning, som vil åbne op for den fulde værdi af skyen for deres forretninger,« siger hun i en pressemeddelelse

Red Hat

Har i en årrække været en succeshistorie inden for open-source udvikling, og nåede i 2018 en årlig indtægt på næsten 3 milliarder dollars, over 19 milliarder kroner. Firmaet står også bag Fedora Project, som udvikler gratis open source software.

»IBM's engagement til at beholde de ting, som har gjort Red Hat succesfuldt – som altid at sætte kunden og open-source miljøet først – gør dette til en kæmpe mulighed, ikke kun for Red Hat, men også for open source i en bred forstand,« siger chef for Red Hat, Paul Cornier.

Red Hat vil med overtagelsen blive en del af IBM’s Hybrid Cloud division.

Læs mere >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Også interessant

Arrangør

Version2
Ingeniøren

Partner